Clatite banatene

de La Ancuta in Dulciuri, 5 Feb 2011 | 28394 vizualizari

 

Pentru cam am tot discutat despre clatitele banatene, si mi-a facut Gaby pofta, am hotarat sa fac si eu. Reteta o am de pe blogul Laurei Laurentiu. Au rezultat niste clatite foarte bune, iar Dragos a fost foarte incantat :).

 

INGREDIENTE

  • 8 clatite
  • 250 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g smantana dulce
  • 250 g zahar
  • stafide
  • unt pentru uns vasul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Facem clatitele dupa reteta obisnuita. (In cazul meu: oua, faina, zahar, apa minerala).
Mie mi-au intrat in tava 9 clatite, si erea pacat sa las locul gol :))
Preparam umplutura pentru clatite:

Branza de vaci o mixam cu un ou intreg, 1 plic de vanilie 50 g zahar.Dupa ce s-a omogenizat adaugam stafidele.


Umplem clatitele cu crema de branza, pliind marginile, ca sa nu iasa crema.
Ungem un vas termorezistent cu unt. Asezam clatitele in tava si ne apucam de preparat sosul de vanilie.


Separam cele 4 oua ramase. Galbenusurile le mixam cu 1 plic de vanilie si 80 g zahar. Adaugam apoi smantana si omogenizam.
Peste clatite punem bucatele de unt iar apoi turnam sosul.


Dam la cuptor, la 180 de grade, timp de 10 minute. Intre timp batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam apoi 120 g zahar si mixam pana devine lucioasa si zaharul s-a topit.


Scoatem tava din cuptor si montam bezeaua.
Mai dam la cuptor inca 10-20 de minute, la foc mic, pana se rumeneste frumos
bezeaua.


Lasam sa se raceasca, portionam si mancam cu pofta. :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "tres leches"